Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

AED-Automatický externý defibrilátor

DHZ Buková spolu s OcÚ Buková zakúpila AED-Automatický externý defibrilátor pre Obec Buková.

Ľudský život je veľmi krehký a pevné zdravie je dar, ktorého sa každému nedostalo.

Obec Buková si túto skutočnosť plne uvedomuje a svojím aktívnym prístupom chce pomáhať zachraňovať ľudské životy.
Obec Buková v spolupráci s DHZ Buková preto zakúpila prenosný plnoautomatický externý defibrilátor, ktorý bude vedieť použiť každý občan, ktorý sa dostane do situácie poskytnúť prvú pomoc.
AED defibrilátor je umiestnený na budove Hasičskej zbrojnice v Bukovej.

AED defibrilátor je prenosný prístroj, určený pre použitie pre laickú aj odbornú prvú pomoc. Prístroj má jednoduché a intuitívne používanie. Všetko je riadené hlasovými povelmi v slovenskom jazyku. Stačí, ak pacientovi priložíte na hrudník defibrilačné elektródy a prístroj sám analyzuje pacientov stav a v prípade potreby použije elektrický výboj. Zrozumiteľné a jednoduché pokyny vydávané prístrojom Vám umožnia použiť ho rýchlo a účinne.

Použitie automatického externého defibrilátora je možné na základe kontaktu s tiesňovou linkou 112 alebo linkou záchrannej zdravotnej služby 155. To znamená, že každý občan, ktorý sa ocitne v situácii, kedy je potrebné podať život zachraňujúcu prvú pomoc, zavolá najskôr na linku 112 alebo 155, ktorá ho informuje o mieste, kde sa nachádza defibrilátor a oznámi mu PIN kód, ktorým je možné skrinku otvoriť a následne použiť defibrilátor na resuscitáciu až do príchodu sanitky.

Defibrilátor je pripravený na záchranu života.